Sustinere cu 2%

Sustineti activitatea Organizatiei pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale “Trebuie!” Fil Fetesti directionand 2% din impozitul dumneavoastra catre noi. In felul acesta veti contribui la eforturile noastre de sprijinire a persoanelor cu dizabilitati in vederea recuperarii si integrarii sociale..

Ce inseamna 2% pentru contribuabili?

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie)

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

 • Nu va costa nimic!
 • Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dvs.!
 • Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
 • Va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.
 • Puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1. Alegeti un domeniu si o organizatie catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dvs. Daca doriti, puteti raspunde uneia din cererile pe care probabil le veti primi sau despre care veti citi sau auzi.

 • Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
 • Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
 • Alegeti organizatia pe care o doriti dvs.! Este dreptul dvs.!

Pasul 2. Aflati datele de contact ale organizatiei. Aveti nevoie de urmatoarele informatii:

 • Numele organizatiei:Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale “Trebuie!” Fil Fetesti
 • Codul de identificare fiscala (codul fiscal-14666727l)
 • Contul organizatiei in format IBAN-RO03RNCB0171008872020001

Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

 1. a) daca aveti venituri din salarii:completati Declaratia 230(punctul II la subpunctul 2. Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult) Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Anexati declaratiei copie dupa Fisa Fiscala pe anul anterior(Ex anul 2011).
 2. b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): completati Declaratia 200(punctul III) Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul anterior , la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, sau le puteti descarca de pe site-ul nostru, accesand link-urile de mai sus. Atentie: daca vizualizati acest site intr-un browser altul decat Google Chrome, pentru a deschide documentele aveti nevoie sa aveti instalat programul Adobe Reader. Dupa inatalarea programului inchideti si apoi reporniti browserul.

Pasul 4. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. ca scrisoare recomandata sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai. La declaratie trebuie sa anexati si o copie dupa Fisa Fiscala din anul anterior

Ce NU ESTE prevederea 2%?

Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie! Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata. Directionarea a 2% nu este o metoda legala de frauda fiscala! Nu aveti dreptul sa cereti nici un fel de beneficii financiare sau de alta natura organizatiei catre care ati directionat 2%. Pe baza eficientei si transparentei ei insa puteti decide daca anul viitor va mai beneficia de prevederea 2% din partea dvs.!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *